• Nederlands
+31 76 - 562 05 52 - -

Cellulitis

Wat is cellulitis/cellulite?

CellulitisCellulitis wordt ook wel cellulite of sinaasappelhuid genoemd. Dit is verkleefd onderhuids vet, wat ervoor zorgt dat de huid een bobbelige structuur krijgt, zoals die van een sinaasappelschil. Ongeveer 90 procent van alle vrouwen heeft cellulitis, ook slanke vrouwen hebben er last van. De bindweefsellaag van de vrouw is van nature zachter en losser dan die van de man. Dit is zo omdat de lichaamsvorm van de vrouw gedurende verschillende levensfasen verandert, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap.

Cellulite ontstaat als gevolg van verdikte vetcellen, vocht en afvalstoffen die de structuur van onderhuids vet veranderen. Hierdoor ontstaat een balansverstoring en ontstaan er deukjes in de huid. Daarnaast spelen erfelijkheid, de hormoonhuishouding, de bloedcirculatie en de hoeveelheid lichaamsbeweging ook een rol in het krijgen van een sinaasappelhuid. Cellulitis komt vooral voor op benen, buik en billen. Cellulitis verwijderen is lastig, doordat het hardnekkige vet niet of nauwelijks te verwijderen is door middel van diëten en sporten.

Wat kan ik doen om cellulitis te verminderen?

CelluliteOyu Pretty Beauty biedt Endermologie behandelingen aan om cellulitis te verminderen. Endermologie is een behandeling waarbij een onderhuidse bindweefselmassage plaatsvindt. De bindweefselmassage is pijnloos en gebeurt door middel van een apparaat dat via zuiging de huid omhoog haalt en masseert. Hierdoor wordt elastine en collageen aangemaakt, waardoor de huid soepeler en steviger wordt en er celvernieuwing plaatsvindt. Door middel van deze Endermologie behandeling worden bovendien vetcellen afgevoerd. Hierdoor zal onderhuids vet verminderen of zelfs verdwijnen. Dit heeft als gevolg dat uw cellulite vermindert wordt en uw huid steviger en gladder wordt.  Door middel van Endermologie behandelingen kunnen tevens andere huidproblemen opgelost worden. Voor meer informatie kunt u de pagina over Endermologie bekijken.

Aanvullende tips voor het verminderen van cellulitis:

 • Endermologie cellulitis

  Cellulitis vermindering d.m.v. Endermologie

  Voldoende water drinken

 • Voldoende nachtrust
 • Lichaamsbeweging
 • Stimuleer de doorbloeding van het lichaam door middel van oefeningen
 • Gezonde voeding
 • Stoppen met roken
 • Weinig alcohol drinken
 • Het lichaam scrubben, om bloedcirculatie te stimuleren

Voor informatie over de tarieven voor de behandelingen kunt u onze tarieven pagina bekijken.

Wilt u ook cellulitis verminderen?

Maak een afspraak